Місячник шкільної бібліотеки

/Files/images/bbloteka/20171011_130714.jpg Боровська шкільна бібліотека про місячник шкільних бібліотек .У 2017 році Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувся під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

Зміцнення здоров’я дітей є однією з актуальних проблем нашого суспільства. Швидкі темпи зростання захворюваності та інвалідності дітей шкільного віку, недотримання гігієнічних нормативів щодо навколишнього середовища, в якому перебувають діти, незбалансованість харчування, дефіцит мікроелементів і вітамінів, гіподинамія, травматизм, тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, токсичних і наркотичних речовин, ранній початок статевого життя, недостатній рівень сформованості навичок безпеки життєдіяльності, поширення ВІЛ-інфекції, туберкульозу, захворювань, що передаються статевим шляхом тощо, потребують посилення роботи в навчальних закладах з формування в учнів навичок здорового способу життя. Сьогодні як ніколи потрібні нові підходи й шляхи до усвідомлення учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, розвитку культури здоров’я.

/Files/images/bbloteka/20171027_122315.jpgДо пошуку ефективних шляхів розв’язання проблеми соціального здоров’я дітей долучилася й Боровська шкільна бібліотека. Бібліотеку завжди називали аптекою душі, місцем, де лікують словом та книгою, тому важливо, щоб кожна шкільна бібліотека стала центром збереження здоров’я та осередком формування здоров’я зберігаючої компетентності учнів.

Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходив з 1 по 31 жовтня. Розпочався місячник годиною спілкування для учнів 7-х класів «Здоровий спосіб життя в традиціях українського народу».

/Files/images/bbloteka/20171027_115911.jpgПрезентація книжки А. Примака «Лікарські гриби», перегляд буктрейлерів про важливість духовного, психічного, соціального та фізичного здоров’я людини, толерантність і терпимість до людей з особливими потребами.

Була підготовлена тематична виставка «Як вода джерельна будьте ви здорові»;

Бібліотекар інформувала про нову літературу та актуальні статті, присвячені популяризації здорового способу життя: «Здорова людина – здорове суспільство», «Питна вода: безпека, якість, здоров’я», «Ім’я біди – наркотик», «Знайте правду про СНІД», «Кожна цигарка скорочує життя на 15 хвилин», «Курити – здоров’ю шкодити», «Алкоголь – це небезпечно!», «Раціональне харчування».

Для учнів 2-х класів в бібліотеці була проведена бібліоподорож «Мандрівка на планету Здоров’я». На захід була запрошена медична сестра школи ,яка розповіла дітям про здоровий спосіб життя та шкідливі звички. Школярі давали запитання на які отримали змістовні відповіді. На кінець подорожі діти переглянули відео презентацію.

Кiлькiсть переглядiв: 216